Opsæt og administrer Microsoft Teams status

Sådan opsætter og administrerer du abonnering på Teams-status i PBXadmin.

Aktiver opkobling

1. Her kan du aktivere abonnering på Teams-status, så alle dine telefoner er optagede, når du har et Teams-opkald eller Teams-møde.

Microsoft-Teams-Presence -1

Funktion Beskrivelse
2. Aktivér Her kan du aktivere abonnering på Teams-status ved at sætte flueben.
3. Kontaktmail Her indtastes en e-mailadresse, som benyttes i tilfælde af fejl.
4. Log ind som administrator Her logger du ind med dit Microsoft administrator-login.
5. Gem Her gemmes din opsætning for abonnering på Teams-status.
6. Send infomail til medarbejdere Her kan du sende en infomail til medarbejdere vedrørende abonnering på Teams-status.
7. Forskellen på Telefoni og Presence Her kan du læse om forskellen på telefoni i Microsoft Teams og abonnering på Teams-status.

Medarbejdere

Du kan under fanen Medarbejdere aktivere Teams-status på medarbejdere.

Microsoft-Teams-Presence-1

Funktion Beskrivelse
1. Navn Her kan du se medarbejderens navn.
2. Aktiv Her vælger du om abonnering på Teams-status skal være aktiv på den pågældende medarbejders Teams-bruger.
3. Mail adresse Her fremgår medarbejderens e-mailadresse.
4. Gem Her gemmes din opsætning for abonnering på Teams-status.
5. Send infomail til medarbejdere

Her kan du sende en infomail til medarbejdere vedrørende abonnering på Teams-status.

Forskellen på Teams-telefoni og Teams-status

Vi har splittet opsætningen af telefoni i Teams og abonnering på Teams-status op, fordi det er to separate processer hos Microsoft, som opsætter dette. En medarbejder kan have telefoni i Teams uden at dele sin Teams-status med Myfone, men en medarbejder kan på den anden side også dele sin Teams-status med andre Myfone-brugere uden at have telefoni i Teams.

Forskel i administratorbrugere

Der er også en forskel i de Microsoft-administratorbrugere, som skal benyttes til de to processer:

• Brugeren til oprettelse af telefoni skal være en global administrator og have tilknyttet en licenskombination. Brugeren kan efter oprettelsen slettes igen.
  • Brugeren til abonnering af status fra Teams skal være en administratorbruger. Brugeren skal forblive aktiv så længe der ønskes abonnering på status fra Teams.

Abonnering - ikke udveksling

Da Microsoft endnu ikke har givet eksterne systemer adgang til at kunne sætte statusser i Teams, er der ikke tale om statusudveksling, men udelukkende en ensrettet abonnering på Teams-statusser. Det betyder, at statusser sat i Teams kan ses i Myfone-universet, men et opkald i Myfone vil ikke ændre medarbejderens status i Teams.

Vi håber selvfølgelig, at Microsoft snart åbner op for denne mulighed, så vi kan tilbyde en egentlig udveksling.